Wednesday, 23 March 2011

final exam coming soon!!!!

wuuu~~~ hello guys....
exam...exam...exam.....normal la tu kan untuk manusia yang bergelar pelajar. memang x dapat lari dari exam. 
kat sini tiba-tiba aku terasa nak kongsi tips-tips nk duduki exam. aku petik, aku ciplak dari Dr. Tengku Asmadi Tengku Ahmad, seorang pakar motivasi dan pemilik MAP Training & Consultancy Sdn. Bhd. kita kongsi yer... ni bukan ciplak semata-mata....


1) kita x bolah panik....
 jangan gabra....rileks2 sudah... tp kadang2 aku pun nervous gak....sejuk kaki tangan...


2) kita kena buat banyak latih tubi dan ujian simulasi...
 tujuan buat latih tubi ni untuk uji kehebatan, kemantapan kita berkenaan dengan pemahaman kita terhadap pelajaran tu....yesss!!!! aku ngaku...yang ni aku dh kurang buat now...x tau nk buat latih tubi pe....sbb aku amik kos biology so keje aku just menghafal je la....hehehe


3)buat nota ringkas...tapi kene padat...
dalam nota tu mesti korang tules hint2 yang korang sendiri leh senang ingat...nota ringkas tu tujuan dia untuk kita senang nak bawa g mane2....korang tunggu bas, LRT, tunggu pkck teksi, tunggu kawan2 g toilet pun korang leh bace nota ringkas tu....at least x buang masa kan... tapi actually aku sendiri malas nk uat nota ringkas....aku lebih suka baca buku yang tebal2 tu....klu bce nota, mesti rase ade je info len yang aku tertinggal....and lagi 1 kelemahan aku ni, aku selalu stdy last2 minute....ngeh~~~


4) korang kene tidur dan rehat cukup2...
yang ni aku suka....hehehehe....tp jangan sampai terlebih tidur ye....untuk orang yang dh dewasa cm kita ni, 8 jam dh cukup untuk kita tidur....xmo lebih2...nnt penyakit lak yang datang....


5) makan makanan yang sihat dan seimbang
jangan makan makanan yang de kafein byk tau....sebab kita akan jadi susah nak tidur...bila susah nak tidur, kita akan ngantuk masa dalam kuliah...tumpuan kita dalam kelas pun akan jadi kurang...


6) bijak kawal emosi
kalau boleh elakkan perkara-perkara yang leh timbulkan masalah dalm hidup kita...elakkan konflik...sebab bende tu sume leh kacau emosi...


7) banyakkan berdoa dan jangan tinggal solat...
ni yang paling utama...kita perlu utamakan Allah untuk berjaya dalam hidup kita....jangan sekali2 kita lupakan Allah...sebab dia yang menentukan segalanya...




selamat study yer kawan2!!!

Sunday, 13 March 2011

One in a Million.....11 Mac 2011

hye guys!!!

 mlm td aku baru menghadiri dinner fakulti sains UPM.....Malam Kasih 1000 Bintang...majlis ni adalah majlis makan malam untuk pra graduan fakulti sains....nape aku hadir??? tanggungjawab aku untuk malam ni adalah untuk buat persembahan yang terbaik n memberikan yang terbaik untuk para tetamu...ngeh3....bajet diva gitu.... siyesss.....puas snap gmbr...dr b4 gerak smpai la majlis abes...teeheee.....itu hobi aku......
lihatla mate ku yg sembap sbb x ckup tido....x ckup rehat
ni dila....penari....
tu dia kak fiza....the pinky girl....sgt comel...penari gak...
itu thaleq....penari terhebat seantero dunia...ngeh3...mesti die mrh ak ckp cm ni...
itu emylene....penyanyi paling seksi kat UPM...hehehe...
Dnner ni diadakan kat Bukit Jalil Golf and Country Resort....cantik tempat die....ni la first timenye aku g masuk area golf2 ni....slme ni juz tgk kat tv je.....ni gak la first time aku perform kat luar dr UPM....upgrade ckit.....xkn asyik nk duk kat takuk lame je kan...

amek ko.....smpai2 je kat tmpt ni, trus snap pic...credit to kak fiza sbb die yg amekkn gmbr ni...syg kak fiza...ngeh3....
kak fiza mmg comel....yg pkai tudung pink tu.....hehe...time ni dila yg snapkn pic...thanks dila bucukkk....
ni leh uat keklan telepon ni.....
nice view kat blkg tu.....time ni bru pas hujan...leh tahan la sejuknye....
ngan thaleq.....
nice....like3...
duduk2 jap....pnt angkat barang2 sndiri...
pantang de mase trluang....thaleq pasti gnekn dgn sebaikknye....tido.....
dila cover cunnnnn....
kak fiza....rht la....xyah nk menari kat cni...kihkihkih...
thanks to kak fiza sbb bg aku roti yg sedap tu....
thanks to that roti sbb sudi mengalas perutku yg lapa time tu...
say sorry to para vvip...kami dh merasmikan tempat anda terlebih dahulu....


tara!!!!i'm ready to perform....simple make perfect!!!
(sorry sbb background x cun)


kat bwh ni pic2 kwn2 yg memeriahkan dinner fakulti sains....thanks to you all....






































inilah koreografer tuk tarian pembukaan.....ONE IN A MILLION...thanks abg ameen.....
ini dia big bos tuk persembahan....Aiman: ketua eksekutif persembahan


oppsssss....sorry....pic2 kat bwh ni korg x patut tgk sbb ianya agak menjijikkn bg aku....tp xkre....nk upload gak....ngeh3...

thanks to all yg give support for this event.....makanan pun boleh tahan sodapppp!!! hehehe....sayer dapat makan free....kpd sesiape yg membayar, halalkan yer....good job to pengarah, BARES and the geng....idea korang mmg gempaqqq!!!!