Thursday, 3 March 2011

MAAF...pengubat segalanya...

MAAF....apa itu MAAF? Hmmm.....sesungguhnya MAAF adalah segala-galanya...dengan MAAF, hubungan yang keruh akan menjadi jernih...hati yang walang, akan menjadi tenang... cehh....x boleh bla......ayat nk puitis kan.....ngeh3...
Entry aku kali ni pasal MAAF....siryes!!! MAAF adalah antara perkara terhebat kat dalam dunia ni... sebab pe aku bg statement berani ni, sebab aku dh uat experiment dan pemerhatian n terbukti  perkara ni benar....ini bukan cobaan, ini betul2....
Kalau x caye gak, korang try uat kawan2 korang marah....then agak2 nampak mcm nk meletup je korg g mintak maaf dengan sepenuh ht korg......aku cabar sape2 yang berani....hehehe..... (xde hangin, xde  ribut, tbe2 korang nk cri gduh pehal???)
Ni nasihat aku la...kalau korang telah @ sedang bermasam muka dengan seseorang@ 2 orang, @ 3 orang n ++ aku sarankan korang g la mintak maaf...even korang rasa korang x salah pun dalam hal tu, korang patut mintak maaf...ingat pada pembaca muslim, Rasullullah xkan mengaku korang umat dia kalau korang bermasam muka n x bertegur sesama korang lebih dari 3 hari....so kalau sehari dua tu blh la korang nk muncungkan mulut tu....bajet muka ko comel la ae ble uat mulut muncung cm tu??? Gantung hanger 1 tan kang tau la........
Buang kan ego....uat pe nk simpan ego tu setinggi langit kalau korang memang sejak azali lagi x tinggi....(aik, mcm ckp ngan cermin je)...ni nasihat tuk diri aku gak....aku ngaku, ego aku agak tinggi.... tp now aku try control tuk orang yang aku sayang...ngeh3.....x de untungnye kita simpan ego kita...uat orang len menyampah ade la....uat tambah musuh....Allah pun menyampah ngan kita nnt... xmo....xmo.....ok......pasni, kita sama2 g mintak maaf kat suma orang k...lagu kat bawah ni aku dedicate tuk korang....sorry kalau aku ada uat korang sakit hati.....








p/s:::aku x faham lirik lagu ni tp aku ade nampak n dengar perkataan SORRY so aku assumed memang lagu ni dicipta untuk memohon maaf.....khas uat korang....nah...amek....

No comments: