Sunday, 8 May 2011

HARI MAK...

"Doa ibu sama mustajab seperti doa Nabi buat ummatnya"
Tercengang sekejap...berderau darah aku bila baca statement ni...masyaallah....


Aku dapat petikan ni dari seorang geng muka buku aku yang aku tak sempat pun kenal dia...aku pernah makan dengan dia tapi tak sama meja...aku pernah tengok muka dia tapi segan nak tenung & bertentang mata dengan dia...pernah hangout dengan dia tapi tak pernah berbual....insan ni sangat hebat pada aku...sangat gojessss sampaikan aku segan nak berborak dengan dia, nak tegur dia...aku lagi berani berbual ngan PM dari berborak ngan dia...aku sendiri tak tahu kenapa...aku ngaku aku pernah ter'admire' kat dia even just 13 hari je bersama dia... Mr. Teddy aku please don't be jelousy...ni just admire not fall in love....


cop! aku sebenarnya nak cite pasal statement atas ni la...bukan pasal mamat gojes tu....take note that, zati! marah kat diri sendiri....hampeh! ok, ok...now fokus.... 
hari ni kan hari ibu... so aku nak interframe sikit pasal hari ibu...sibuk kat facebook cakap pasal hari ibu.. ade yang wish mak dieorang la(kalau mak ade fb xpela gak kan nk wish pun), ade yang melepaskan keluhan hati pada mak la melalui fb(cakap sayang mak la, ape la...ok x salah pun...xoxo kat korang yang buat cam tu)...Apa yang mengejutkan aku, ade yang kate sambut hari ibu ni haram disisi agama islam... astaghfirullah....dah bertahun-tahun kot hari ibu ni disambut oleh hampir satu dunia....& majoritinya yang sambut hari ibu ni adalah umat islam...betul ke haram sambut hari ibu ni????aku pun try la google kat tenet...


http://bkasm.org/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=184
http://dakwah.org/blog/?p=135


kat sini segalanya terjawab...korang ada akal, korang fikirlah sendiri...pada aku apa yang diperkatakan kat page-page tu adalah benar dan tidak ada yang benar melainkan yang benar belaka....
kita tak perlu hari-hari tertentu untuk ingat, raikan or kenangi our parent...setiap hari korang patut buat macam tu untuk manusia yang paling banyak berbakti untuk korang....dari korang kecik sampai la korang punya kulit berkedut, parents la manusia yang paling banyak bersusah-payah tuk korang....tak patut untuk hari tertentu saja korang kenang parents korang....tapi if nak raikan jugak pada aku tak salah sebab everything bergantung pada niat kita...kalau korang nak meraikan hari ibu because of nak ikut-ikut golongan barat, itu tak betul la kan.. tapi kalau niat korang nak meraikan hari ibu untuk tunjukkan kat mak korang yang korang sayangkan dia dan berterima kasih kat dia, pada aku itu tak salah. anak-anak mak zaman sekarang kan busy dengan keduniaan so mungkin dengan satu hari ini saja anak-anak boleh amik cuti dan luangkan masa bersama-sama mak dieorang. maybe pendapat aku ni salah...aku bukanlah seorang warak untuk letak apa-apa fatwa. ini adalah pendapat dari seorang gadis yang tak ada apa-apa keistimewaan dan kelebihan...iman aku masih nipis....
yeah!!! tu die my mom yang lebih cantik dari aku. siryes jeles! pandai betul bapak aku cari.
my mom ni masih muda. baru 41 tahun...hehehe..

buat my mom...sorry for the whole thing wrong that i've done. nurul sayang mak sampai bila2. mak adalah ibu terbaik yang dah Allah anugerahkan pada nurul. syukur pada Allah... thanks 4 everything yang mak dah korbankan untuk nurul, dari nurul kecik sampailah sekarang. mungkin nurul masih lagi bukan anak yang baik untuk mak tapi nurul nak mak tahu yang mak la insan terbaik yang dah Allah anugerahkan buat nurul. thanks..... I LOVE YOU FOREVER...

buat ayah lak...don't be jeles...nurul sayang ayah gak...xoxo..huhuhuhuhuhuhu....

ok...abes entry ni.....thanks for reading....aku sayang mak aku...korang???

****aku sangat excited bila dapat tahu yang mamat gojes tu baca entry aku.....for the time past, aku baru berani add dia kat facebook setelah hampir 5 bulan terpisah ngan dia... & dia accept! mau tak excited tahap beruk miang....hahaha

No comments: