Saturday, 29 October 2011

entry x de tajok

assalamualikum & salam bahagia for all readers. 
pagi-pagi lagi aku dah dikejutkan tentang berita kehilangan seorang pelajar Universiti Putra Malaysia. 



berita ni aku petik dari www.ismaweb.net yang diposkan pada 28 Oktober 2011. 

puas aku belek-belek muka mamat ni. rupanya baru aku perasan yang dia ni sebenarnya senior Biology aku.
dia disyaki hilang pada 14 Oktober 2011, sehari before aku kemalangan (ade kene mengena ke? ahhaa)
ok ni berita serius bukan main-main.
yes, dia senior aku yang sepatutnya dah habis belajar tapi dia boleh menyibuk kat UPM sebab dia nak konvo pada minggu berikutnya tu. 
apa sebenarnya yang terjadi pada dia, kita sama-samalah doakan yang terbaik. 
berita ni sangat mengejutkan dan sangat-sangat teramatla sangat menakutkan aku. bayangkan, seorang insan yang bergelar lelaki pun boleh hilang, inikan pulak insan yang bergelar wanita. nak duk kat kolej pun tak selamat dah sekarang ni agaknya. 
semoga kita semua berada dalam keadaan bahagia dan sejahtera sentiasa begitu juga dengan pelajar di atas. 




Wednesday, 12 October 2011

kau fikir kau cantik?


✿~ Siapakah wanita cantik itu ?✿

✔ Dia melukis kekuatan melalui masalah .✿
✔ Dia tersenyum saat tertekan .✿
✔ Dia tertawa saat hati sedang menangis .✿
✔ Dia tabah saat dihina .✿
✔ Dia mempersona kerana memaafkan .✿
✔ Dia mengasihi tanpa balasan .✿
✔ Dan Dia bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi .✿

~> Jadilah wanita cantik itu :)✿