Thursday, 24 November 2011

PENITI V

salam bahagia. salam harmoni. salam perpaduan. salam sejahtera. salam satu malaysia. 
 pe habaq?! (loghat utara) kabau baek tak? (loghat melake) 
motif??? xde pape motip....
berbalik kepada tajuk...aku memang suka mengarut, lari dari hakikat sebenar.. ampun...


what the heck with the PENITI??? secara kesimpulannya (wah...kesimpulan terus) peniti ni satu pertandingan pidato anjuran Kolej Kelima UPM... pertandingan pidato 2011 ni adalah interkolej... kalau dulu intervasiti.... tapi disebabkan masalah tertentu, kali ni kami buat interkolej je... mungkin kekal kot as interkolej...hahaha

pe kene mengena aku ngan peniti ni??? (weh...tetibe aku terbau durian time tengah menulis ni) hahahahaha....

ce tengok gambar kat bawah ni.....

sombong.... itu memang treadmark aku.....kahkahkah...
wei wei....tak wei...aku bukan insan yang sombong....tolonglah percaya...

as usual.....aku adalah salah seorang insan kerdil yang kene buat persembahan untuk majlis peniti tu... on the spot kene buat persembahan tarian untuk overture sebab diubah last minute.... & hampir-hampir jugak persembahan kami ditukarkan sekali lagi time majlis sedang berlangsung.... nasib baik ada insan yang berotak geliga macam batu permata yang bagi solution tepat lagi padat, yang tak buatkan kami as para penari nervous sangat sebab perubahan tersebut.... kalau tak memang choiiii persembahan kami... then sekretariat kebudayaan jugak la yang kene bahan atas perubahan pihak lain... fttt....

nah...tengaok la gambar-gambar kat bawah ni as penenang jiwa.... 
(bajet muka boleh buat jiwa orang lain tenang...bapak perasan kau ni zati)

before persembahan....
disebalik tabir la kononnye....


orang lain sedang serius, aku masih lagi main-main...

take picture before persembahan memang kewajipan bagi kami

para penari ulek mayang yang cantik-cantik

****************************************************************

kat dewan seri harmoni
ni disebalik tabir meja juri...juri pun ada sebalik tabir wei...jangan main-main
para juri yang hensem.... ce suruh dieorang yang berpidato pulak...ada beran???
pengacara majlis... kobes & pika

*****************************************************************************
sewaktu persembahan overture
eh??? aku ke tu? yang pakai kebaya oren milik thaleq...ahaksss ihikksss uhukssss....
tu dia laksamana yang hensem tapi pemalu...diapit oleh 2 orang hulubalang yang jelita lagi perkasa... 
ha.....cantik kan??? penari ulek mayang yang berusaha sehabis baik untuk persembahan ni...

*********************************************************************************
persembahan selingan kami...
on your mark, get set, go!!!!!
eh, baru nak amek tempat rupenya...
fatwa pujangga nyanyian hafiz a.k.a afgan
pantun budi nyanyian asi
joget pinang muda nyanyian hafizasi

tari silat melayu nyanyian qila
eh,eh??? aku lagi ke tu??? malunya... lagu patendu patende... nyanyian aku..kahkahkah
lagu ayo mama..nyanyian tasha & aku
****************************************************************
selepas buat persembahan, kami haruslah bersantap... lapa seyh....
tu dia....yang pakai baju krim tu is fatina...juru andam kami
*********************************************************************
picture after persembahan settle... selesai 1 tanggungjawab aku

kami bertiga adalah budak biologi...percaya tak??

para penari yang meletzzzz....

penyanyi bajet hot...terutamanya yang tengah-tengah tu
para penyanyi...eh, asi tak de...asi dah blk dulu...


thanks kepada kamu, sis mastura. tanpa kamera kamu & hafiz, tak adalah kenangan kami ni... thanks a lot! mmmuuahh!!!
nice....dikesempatan ni aku nak ucapkan terima kasih yang terlalu banyak kepada kalian yang telah menyumbang bakti terhadap majlis peniti ni terutamanya kepada mereka yang telah menjayakan persembahan.. siryesly, korang bagi komitmen yang sangat mantap... aku sangat hargai jasa korang sebab korang sanggup korbankan masa dan tenaga kalian untuk buat persembahan yang terbaik...
akhir kata majulah kebud untuk negara.... (kebud a.k.a kebudayaan k5)


sekian.....thanks for reading yawww.....







Tuesday, 15 November 2011

cinta nervous system...kan comel tu...

ahaksss.... (gelak gewdix dulu)


assalamualaikum dan salam harmoni.... how are you guys...hope hari ni hidup anda tak diselubungi dengan mis...teri...bahkan sentiasa harmoni dan wangi...ihiksss... (*_<)


dalam keadaan diri aku yang sedang nazak dengan lab report yang menimbun, assignment yang bertimbun, show yang mekar merimbun, aku sempat lagi berpoya-poya dengan facebook and blogsss....padahal tak cukup masa ni....minggu depan dah due date untuk assingment-assignment aku yang cantik cun melecun kebabom tu tapi still lagi boleh lepak-lepak gini...ahad ni ada show untuk PENITI tapi still lagi tak hafal lirik lagu..kihkihkih...dah terbiasa hafal last minit... hello pompuan...ko toksah perasan la ada orang nak care sangat pasal ko...dieorang tak amek tau pun la....
ah, lantak!


nah....tengok video bawah ni....



comel tak comel tak?
hahaha...ini adalah assignment group aku for subject animal physiology..bukan saja-saja kami buat video ni... tak ade masa wei nak main-main... 
pape pun best! release sikit stress aku semalam. 
thanks for Dr. Meena...
thanks jugak buat kawan-kawan yang bagi kerjasama.. tak sia-sia usaha kita kan bila dapat tahu presentation kita dapat full marks and ditambah lagi dengan extra marks... 
btw, presentation group-group lain pun best wei....terkekek-kekek kami ketawa sampai nak terkeluar anak tekak bila tengok video-video tu...sound effect yang menarik... uhukssss...

sapa kata student bio tak boleh buat macam ni??? sapa kata budak bio terlalu straight dengan fakta and tak mampu nak produce kan idea-idea yang kritis lagi bernas??? sapa kata budak bio terlalu nerd and tak 'spoting'? ha??? meh sini tunjuk muka kat aku sikit...(bajet garang + tegas...booo zati....booo)

so after this, tukarkan persepsi anda terhadap student biologi macam kami ni ye.... kami memang la bersahabat baik dengan fakta-fakta sains tapi kami tidaklah terlalu taksub seperti pengikut ajaran-ajaran sesat ayah pin...opppssss....dah lama isu ni hilang kan??? ahaksss....jangan mare... ok sambung... kami juga insan biasa yang kadang-kadang bersifat gila-gila...almaklum lah...remaja... aik??? remaja lagi ke??? perasan!

Monday, 7 November 2011

~salam aidiladha~

okeh...aku rasa nak marah! (tajuk entry pasal aidiladha tapi tiba-tiba nak marah lak apehal??? nak penyepak?)
bukan apa....mood aku ni masih lagi mood hari raya korban, mood yang sangat-sangat baik + sedih sebab kene tinggalkan mak aku kat kampunng, but then when aku bukak je facebook aku setelah 3 hari bercuti, aku ternampak 4 post kat wall aku yang buat aku malu! yang aku tak suka! yang aku jijik! yang aku memang F**K giler ar!!! pe kejadah bodoh + bangangnya ko nak post gambar-gambar, video-video porno kat wall aku ha???? dalam sesaat darah aku naik sampai ke kepala...memang S**T!!! tanpa malu & segan silunye ko post kat wall aku....


wei!!! x puas lagi nk maki ko ni.... siryess....skali lagi aku kena cam ni, memang ko akan tido lokap la jawabnya.... peringatan keras dari aku; insan yang punya maruah, tak macam ko!


*mood aku sekarang ni sangat-sangat marah...so, if ada sesape nak belanja aku tutti frutti, dialu-alukan...