Friday, 23 December 2011

~mulut manusia

mengaku atau tidak, mulut lelaki sekarang adalah lebih bisa (a.k.a jahat) daripada mulut perempuan. Majoriti la not all. kadang-kadang terfikir. Diaorang ni tak ada kepala otak ke? main lepas je apa yang diaorang nak cakap. kalau ikutkan aku punya jahat lak nanti, sampai menangis air mata darah kau dengar aku balas balik apa yang kau cakap tu. 
Mulut terlalu busuk a.k.a longkang ni tak semua orang ada. Dulu ianya terkenal dikalangan makcik-makcik kampung yang suka duduk mengumpat orang time petang-petang. tapi sekarang mulut longkang tu dah semakin menular dikalangan masyarakat kita terutamanya lelaki. Adakah mereka-mereka ini dilahirkan daripada susur galur keturunan makcik-makcik kampung yang kuat mengumpat tu? ye la....penyakit keturunan kan...mana boleh nak buang.
untuk semua manusia, stop la kutuk-kutuk orang, stop la berfikiran negatif kat orang lain. ingat, kita ni sendiri tak cukup amal baik lagi. confirm ke kau masuk syurga yang kau berani nak main kutuk-kutuk orang lain? entah-entah nabi sendiri tak mengaku kau umat dia sebab perangai buruk kau ni. malu la wei...

p/s: entry ni memang ada kene mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia, noktah

2 comments:

cik zaza said...

macam betul je aku rasa entri kau ni. aku pun perasan mulut lelaki sekarang memang agak teruk mungkin lebih teruk dari makcik-makcik kampung yang kau mention kat atas ni. tapi perempuan pun ada jugak macam tu tapi jumlahnya mungkin lebih sedikit dari lelaki.heh

izzati said...

tau xpe.... kadang2 bengang gak ngan llk yg x reti jge mulut ni. akai xdak ka?