Wednesday, 21 December 2011

perempuan memang suka benda comel. thats the fact!

hello peps....
aku baru je lepas terbaca blog sorang senior lelaki yang gagah perkasa, berani macam singa... hihihihi
entry tersebut berkenaan dengan gadis-gadis remaja zaman sekarang yang suka cakap benda-benda pelik tu comel. mungkin pada pandangan lelaki benda tu macam perkara bodoh tapi kaum wanita akan said benda tu comel. contohnya:

situasi 1 : seorang player bola kena hard tackle yang bahaya di padang. respon mereka "eiy, comelll...nyer"

situasi 2 : seorang lelaki hot membelai kucing yang hodoh. respon mereka "eiy, comelll...nyer"

situasi 3 : seorang player rugbi upload gambar mereka mengacau dodol. respon mereka "eiy, comelll...nyer"

situasi 4 : seekor sugar-glider malu-malu untuk berak apabila diperhatikan. respon mereka "eiy, comelll...nyer"

situasi 5 : seorang yang bangang membelikan kotex untuk aweknya yang tidak cacat anggota. respon mereka "eiy, comelll...nyer"


(petikan yang aku copy paste bulat-bulat dari SINI)


hmm.... ni jawapan dari aku as perempuan even aku rasa aku tak cukup matang lagi.

situasi 1. if aku yang berada kat situasi tu, aku as penonton tak kan cakap benda tu comel. Tak sesuai kot nak aspect that is comel bila situation time tu membahayakan orang lain.. & aku rasa 1 daripada 1000 je perempuan yang akan kuarkan perkataan comel dari mulut die time tu. pada aku situasi yang ko bagi ni situasi bodoh.wrong...tettt!!!

situasi 2. yang ni aku mengaku yang ramai jugak perempuan akan kuarkan perkataan "eiy, comelll....nyer" for that guy.. why? sebab sepanjang pemerhatian aku, lelaki-lelaki kat sekeliling aku tak pernah langsung menunjukkan kasih sayang diaorang terhadap kucing. diaorang main tendang-tendang, baling-baling... ha? baling? yess! baling. Aku pernah nampak depan mata kepala aku sendiri diaorang baling kucing tu. maybe sekadar nak bergurau sebab bila aku tanya, mamat tu jawab, "saja...tak nak bagi dia mengada sangat". mengada? kucing pun tahu mengada ke? aku tak pernah jumpa pulak. setahu aku kucing manja, not mengada. so when ladies ternampak, or terjumpa or tertengok lelaki sebegini, for sure la hati dia tertarik. nampak macam lelaki tu sangat pengasih dan penyayang. ye la....dengan haiwan pun dia layan baik, ni kan pulak dengan kita kan... insyaallah... tapi girlfren, bear in your mind. tak semua lelaki yang ganas dengan binatang tu jahat,k and tak semua lelaki yang baik dengan binatang tu baik... ingat! lelaki sangat banyak tricks untuk buat perempuan tertarik dengan dia. aku pegang phrase ni, "SEPANDAI-PANDAI PEREMPUAN, SEBODOH-BODOH LELAKI". mungkin sukar untuk difahami. sapa yang faham, korang insan paling genius dalam dunia.

situasi 3. player rugbi kacau dodol dianggap comel ke? pada aku situasi ni ada betul dan ada jugak yang salah. sebabnya mungkin dia kacau dodol sebab tolong mak bapak dia. kan sweet tu. bukan semua lelaki sekarang rajin nak tolong mak bapak ok. kacau dodol lak tu... kalau kau tolong menyapu rumah lagi comel...hahaha

situasi 4. sugar-glider malu. apabila sekor binatang yang tak ada kepala hotak buat perangai macam manusia, tahu malu bila dia nak berak tapi ada orang tengok. thats cute you know... daripada manusia yang tak tahu malu kan even ada kepala hotak dan akal. (nada menganjing a.k.a perli)

situasi 5. aku pelik kenapa kau cakap lelaki tu bangang bila belikan kotex untuk awek dia. nice la tu... Dia membantu apa yang dia rasa dia boleh bantu... lagi bangang bila lelaki yang kapel dengan perempuan yang nampak macam minah rempit dengan pakaian serabut dan selekeh... nampak busuk dan tak matang.

lastly, nothing!
(mood: aku tergelak sambil menyanyi lagu twinkle-twinkle little star. comel kan?huh!)

1 comment:

cik zaza said...

aku tak rasa semua perempuan cakap camtu untuk situasi paling bangang penah aku baca ni. heh..