Monday, 23 July 2012

Nice dreaming di siang hari

Semalam kan (Ahad, 22/7/12) aku pergi tengok cerita Spider man tau kat wayang. Pada aku cerita ni better than Batman yang aku tengok hari Jumaat mlm ritu.. Mengantok kau tau. Tak banyak action langsung. Aku bajet tengok cerita superhero ni banyak la action nye tapi Batman sangat-sangat mengecewakan aku. Dah la si MBO Bukit Tinggi tu tak tutup aircond waktu customer tengok midnight. Balik kolej je aku terus kene demam panas. Kau tau x sambut 1 Ramadhan di negeri orang dalam keadaan demam panas, sorang-sorang kat dalam bilik? Macam insan terbuang betul. Last2 bangun tidur dah sampai waktu berbuka. Tak prepare ape2 pun. Berbuka la dengan air susu & air masak je. Manelah aku tak kurus! Merana sungguh hidup aku. Masyaallah... melalut sampai suku page..

Kalau ditanya, aku akan cakap cerita Spiderman is better than Batman even si cerita Spiderman yang baru ni tak banyak bezanya dengan cerita Spiderman yang lama tu. Cuma bezanya aku dapat rasakan umpama aku yang berada dalam cerita tu. huahuahua.. almaklumlah, si Peter Parker ni seorang pelajar sains, scene dia pun dalam makmal yang banyak binatang.. Sama macam aku, aku kan praktikal kat MPOB, duduk dalam makmal yang penuh binatang perosak. HOMAIGAD! Awek dia pulak anak polis. Tapi dalam hidup aku, aku lah anak polis! Si pengarah Spiderman ni dah mengadaptasi cerita hidup aku ke dalam movie dia.. hahaha!!! Stop dreaming, zati. Stop it...

Okeh, entry kali ni sekadar mainan. Mengupdate kerana terlalu tertekan dengan kerja yang banyak membelenggu diri. Sadis~ Salam 1 Malaysia. Dem!

3 comments:

cik zaza said...

batman tu sambungan dari cerita sebelumnya kan? sebab tu kalau tak tengok yg sebelum2nya susah sikit nak feel.pastu cerita kalau sekejap takpe, ni tak mengalahkan cerita tamil duration sampai 3jam.haha..anyway, lambat gile tengok spiderman!..cerita tu dah 3 minggu kot kat wayang dah otw nak kuar dari wayang dah pun.tapi memang spiderman ok lah.

Asyraf Azizan said...

batman best la

miramalek said...

makcik! rinduuuu kau! bace tulisan kau ibarat dengar kau berceloteh sebelah telinga aku~ hehe