Saturday, 20 October 2012

Tengok-tengok, pandang-pandang...

Misi hari ini untuk menjadi peneman kak fizah beli baju raya tidak kesampaian. Sebaliknya aku yang bershopping sakan tak hingat dunia umpama anak orang kaya... Damn! Even barang-barang yang aku beli ni memang dalam pencarian tapi aku tak aspect la nak beli dalam masa terdekat ni... Nafsu... nafsu... Ampunkan aku ya Allah kerana tak mampu melawan nafsu brshopping ni... Ada tips x supaya nafsu bershopping ni kurang? Nampak baju tu cantik, aku nak... Nampak kasut tu comel, aku nak... Nampak beg tu menarik, aku nak... Damn la kau ni nafsu! Duit aku kat bank tu dah semakin susut kau tahu? Ada sape2 nak offer kerja partime hari sabtu ahad x?? hehehehehehehehe....


Nampak tak, nampak x??? Entah hape-hape barang yang aku beli, kan? Wet wipes(RM5), t-shirt(RM20), beg(RM30) and blinkers(RM4)!!! hehehe... Oleh kerana aku terasa perbelanjaan aku dah kian merosot, aku mengharapkan dana dari masyarakat sekeliling untuk menderma kepada aku, insan yang hina ini... Sila lah sponsor mana-mana yang patut... Please... Ha???X de? Sob3...Okbai~

Tuesday, 16 October 2012

Hadiah kesabaran

Hujan... wow! sejuknya cuaca diwaktu ni. Betul-betul mengundang tidur. hehe.. ptg2 tak elok tidur la.. mewarisi kegilaan nanti. *ckup dgn intro yg pendek*

Setelah seminggu penuh dengan ketensionan dengan masalah yang pelbagai, Allah permudahkan aku lalui segalanya. Segala kesakitan dan ujian aku hadapi dengan penuh sabar dan hasilnya Allah gantikan dengan kegembiraan yang tak terhingga. Tahniah buat band K5, The Pick setelah mendapat naib johan dalam pertandingan rentak putra kat UPM. 4 tahun aku mengharapkan kejayaan ini. Tahniah korang!!!


Yeah! Gembira untuk korang. Hope dimasa-masa akan datang korang mempertahankan kemenangan ini. 

Dalam masa yang sama, saya dapat kawan baru yang comel dan baik!

Si dia yang comel bertudung merah adalah kawan baru saya... :)
Hopefully ukhwah yang terjalin antara kita makin utuh walaupun nanti akan ada badai yang melanda sebagai ujian Allah terhadap hamba-hambaNya yang Dia sayang. Ujian tu kan tanda sayang Allah... :)
  

Sunday, 7 October 2012

Hati biar besar

Entry ini dibuat dalam keadaan mataku sedang mengantuk. Tetapi kerana proposal FYP aku terpaksa gagahkan diri untuk stay up. Tambahan lagi selasa ni aku ada test untuk Limnologi Gunaan. Apa tu Limnologi Gunaan? Korang google lah sendiri. Aku kedekut ilmu sekarang.ihikss :)

Aku dah tukar heading! Hehehe... Kemain fokus kat blah mata. Yela mata tak cantik so kena la fokus kan supaya nampak kewujudan mata itewww... Tajuk entry Hati biar besar banyak kene mengenanya dengan aku yang berhati besar. Tengoklah gambar-gambar dalam blog aku ni, semuanya aku biarkan terpampang besar supaya kurang orang yang rabun kat dalam dunia ni...hahaha tak ada kene mengena. 

Dah la...nak sambung study... Aim aku sem ni nak dapatkan 3.5 & ke atas walaupun kurang keyakinan diri sebab ada bahasa Perancis. Aku belajar bahasa Perancis sekarang so pasni boleh maki orang dalam bahasa Perancis... Kau ade??? hahaha... Adios..

Kalau nak berjimba-jimba, sila pm aku. Aku free anytime.