Wednesday, 2 October 2013

Up to me!

Well, well, well... Sekian lama dunia blog aku biarkan sepi. Bukan apa, x sempat nk online utk update blog. As usual, kalau nak update mesti kene ada idea yang menawan, baru la dapat update dengan cerianya. 

Dua bulan belakangan ni aku busy dengan kerja kat Kotra Pharma as Stability Executive. Masih tak berjaya nak coop dengan environment pekerjaan yang aku kerja ni. At last, aku buat keputusan untuk berhenti kerja.. haha... orang lain susah payah menganggur cari keje, aku berhenti sesuka hati jer. Sebelum semuanya jadi lebih parah, it's better I quit kan? Trying to find another job yang suit dengan jiwa aku yang lemah gemalai ni... hoho... Next job, please come to mama :)

I'm just love the scenary behind. Have to sepetkan mata because of the shining from the sun. 

Aku sukakan ketenangan. Mungkin tu la satu2nya sebab pabila aku tegar buat keputusan untuk berhenti kerja kat tempat lama. Hati aku tak tenang, tension memanjang sampai emosi terganggu (tapi tak sampai kene jmpe psikatri). Jadi aku pun buatla keputusan untuk apply keje lain as a teacher under JAIM. Tapi just jadi guru ganti je pon.. Boleh penuhkan ruangan kat dalam resume untuk peluang pekerjaan. Haha.. 

Pada aku, berkomunikasi dan bekerja dengan orang dewasa ni agak payah sikit sebab masing-masing ada akal dan perangai tersendiri. Kalau bekerja dengan mesin, mungkin lebih tenang emosi berbanding bekerja dengan manusia dewasa. Jadi, aku pun mencuba nasib. Wish me luck! Hohoho...