Sunday, 1 June 2014

Melayu vs Omputih

Oh, hai!!! Lame benau rasenye aku x update blog. Sumpah tak sempat. Huhu...

Beberapa minggu yang lalu, aku baru balik dari Langkawi, having short vacation with my family. Well, Langkawi kalau pergi setakat 2 hari memang tak cukup. Dengan aktiviti bershopping yang sampai 7 8 kali, dengan nak pergi pantai-pantai konon nak gelapkan kulit lagi. Mana sempat pergi setakat 2 hari. 

Actually bukan nak cerita pasal pergi berapa hari, tapi nak cerita perangai orang Melayu versus Omputih. Hehe.. Dalam babak kali ni, orang melayu tu pembawa wataknya adalah aku dan bapak aku and omputih tu adalah sepasang couple tua yang sangat sweet. Dieorang tu pelancong gak macam kami. muehehehe.. Tragedi ni terjadi di Pantai Chenang. 

Can you see the two people on the right side of this picture? Ha...tu la pelakon omputih.


Pantai Chenang sangat cantik,okeh! Kalau kat Melaka, pantainya aku dah biasa tengok tapi pantai kat area sini, superb punya cantik. Subhanallah!

Selain daripada pemandangan yang indah yang menarik perhatian pelancong, ada satu sukan air kat sini yang lebih dikenali sebagai Parasailing. Menarik woo... Fly fly in the sky..

Nak dipendekkan cerita, ada sepasang husband and wife from Arab Saudi, nak main natang ni.

Eleh eleh eleh.. kengkonon dengar taklimat la tu





Sekali dah bergerak, habis berkembur pasir dengan air laut daaaa... kau tengok pasir yang kat gambar belah kiri. Tu hasil kemburan pak arab and bini dia. Sumpah time ni aku gelak giler babeng. Memang tak boleh tahan. Yang uncle and aunty mat saleh yang duk kat tepi aku, aku dengar dieorang gelak 3 kali sedak je, HAHAHA tapi aku dengan bapak aku, HAHAHAHAHAHAHAHAHA then sambung lagi HAHAHAHAHAHAHAHA then lagi HAHAHAHAHAHAHAHA sampai dah masuk kereta pon still gelak tak abes sebab geli hati. Kau nampak tak kat situ perangai orang Melayu cam mana? Perangai omputih cam mana... 

HAHAHAHAHAHAHA ok sambung gelak... 

PEACE NO WAR yer pak arab and wife! hihihi

1 comment:

Asyraf Azizan said...

haah lama sgt x updet